6 Temmuz 2018 Cuma

Makyaj-Güzellik ve Resim-Çerçeve ilişkisi




Sanki makyaj biraz da veya aslında bazen büyük oran da resme müdahale anlamına gelmektedir. Ama şimdilik kadınların makyaj yapmalarını var olan bir güzelliği, fotoğraf veya resimdeki çerçeve gibi kullandıklarını düşünelim. Bu açında bakınca, resmin temasıyla-konusuyla ve çerçevesi arasında akla yakın ve estetik bir ilişki olmalı diye düşünürüm. Çerçevenin, temanın önüne geçtiği ve hatta onu devreden çıkardığı durumlar da oluyor. Çerçevesini çıkardığınızda resmin iyice silikleştiğini ve hatta neredeyse kaybolup-gittiğini hayal edin: Ne kadar traji-komik olurdu değil mi? Bazen makyajın bu denli abartıldığını görüyorum ve ister-istemez gülümsüyorum. Bir kadının makyajlı ve makyajsız hâlleri elbette farklıdır ve bu durum doğaldır da!

Fakat bir kadının makyajsız hâlini gördüğünüzde, yaşadığınız yabancılıktan dolayı, onunla yeniden tanışmak gereği duyuyorsanız, durum vahim demektir! Şaka bir yana, beş yaşındaki kızım da annesinden ruj ve oje istediğini düşününce, acelecilik edip, bayanların makyaja ve süslenmeye karşı ilgilerinin doğuştan geldiği sonucuna varabilirim! Belki de, kızımın annesinden veya reklamlardan etkilendiğini düşüneceksiniz, ama annesi ruj ve oje kullanmaz ve nedense kızım da her reklamını gördüğü şeyi değil de ruj ve oje istiyor!

Zaman zaman yabancı, özellikle Amerikalı misafirlerimiz olur ve onları evimizde veya İstanbul’da ağırlarız. Birlikte fotoğraflarımız da olur. Onlar, fotoğraf makinesini gördüklerinde çok güzel poz verirler. Bunun sebebini yurt dışında yaşayan bir öğrencime sordum ve şunu söyledi: “Çocukluktan itibaren fotoğraf çektirdikleri için bu konuda deneyimlidirler ve estetik pozlar vermeyi bilirler.” Sanırım makyaj ve kişisel bakım da böyle bir şey. Her iki konu da deneyim ve konuya has bir eğitim gerektiriyor diye düşünüyorum!

Galiba doğru düşünüyorum!

-----------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder