2 Mayıs 2009 Cumartesi

Çengelköy’de Yağmurlu Bir gün!


Geçen günlerden birisinde Çengelköy’e bir aile ziyaretine gittik. Bu görüşmemizde Amerika’da, Chicago’da “Dinler arası Diyalog” (Interfaith) çalışmalarında yer alan Hakan Berberoğlu ve ben, ailelerimizle birlikte Senarist arkadaşımız Erhan Turan’ın evine davetliydik. İki küçük bebeciğin aramıza katılmış olmasını kutlamakla birlikte, çeşitli şeylerden konuştuk.

Çengelköy ziyaretimiz yağmurlu bir günde oldu. Gidip-dönüşümüzde Çengelköy’le ilgili hatıralarım canlandılar:

Üniversite’de çalışırken, servis otobüsümüz günde iki kez Çengelköy’den geçerdi. Sabahları Üsküdar’dan bindiğim servis, sahil yoluyla Çengelköy’den geçerek Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne, yani Kavacık’a geçer ve oradan da Fatih Üniversitesi’ne, yani Hadımköy’e doğru devam ederdi. Akşamları da aynı yoldan geçip geri gelirdik. Böylece haftada beş gün ve sabah-akşam İstanbul’un en güzel yerlerinden bir kısmını görmüş oluyorduk.

Otobüsümüz Çengelköy’den geçerken bir bayram yerinden geçtiğimiz hissine kapılırdım. Çünkü çok canlı ve hayat dolu bir yerdir. Yol tam çarşısının içinden geçtiği için, biz de oradaki hayatının içinden geçmiş oluyorduk. Bazen sabah veya akşam, oradaki taş fırının küçük simitlerinden alıp otobüste kendimize küçük bir ziyafet çekerdik! Koca otobüs dar yolda bekleyemediği için ağır giden trafiği fırsat bilip, bazen ben, bazen bir öğrenci otobüsten biraz önce inip fırına gider simitleri alıp sonra yanına gelen otobüse binerdi.

Havanın geç karardığı yaz akşamlarında, otobüsten Paşa Limanı Kafe’de iner ve orada çay içip biraz kitap okurdum. Bir gün hava hafif serin olduğu için kimseciklerin oturmadığı açık kısma ve denize yakın masalardan birisine oturup Mustafa Kutlu’nun “Uzun Hikâye” adlı eserini orada başlayıp-bitirdiğimi hatırlıyorum.

Aynı servisle okula gidip-geldiğimiz evli bir bayan öğrencimiz eşime: “Benim eşim öyle kendi başına kafeye gidecek onunla yolarımı ayırırım!” demişti de, eşim bana bunu anlatınca gülmekten kırılmıştık! Tabi daha sonra o öğrenciyle onun adına “faydalı” bir konuşma yaptığımızı söylememe gerek yok!

Çengelköy’ü görün, özellikle çarşının-yolun hemen yanında ve deniz kenarındaki çay bahçelerinde dostlarınızla buluşup sohbet edin derim!

-----------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder