23 Ağustos 2011 Salı

Severim aşk şarkılarını! Ama neden?





Aşk şarkıları dinlerim. Mutlu bir aşk şarkısı görmedim ve orada bir yanılsama vardır. Aslında “Aşk Şarkıları” diye dinlediğimiz şarkılar, “Özlem-Hasret” şarkılarıdırlar. Yani aşkı yanı başında olan birisi acı şarkılar yazar mı? Ha şairler sevdikleri yanlarındayken de, acı şiirler yazarlar. Şairler bir âlemdirler! Sevdikleri insanlarla birlikteyken de onları kaybetme korkusu yaşarlar! Ama aşkıyla neşeli vakit geçirdiğini anlatan şarkı azdır. Bu konuda Eric Clapon'un "You're Wonderful Tonight!" adlı şarkısını örnek verebilirim.




Ben aslında hasret şarkıları dinlerim. Şu anda ve bu yazıyı yazarken de bir hasret şarkısı dinliyorum. Hasret şarkıları dinlerim, ama aşık olduğum kadın uzakta olduğu için değil, melankoliyi sağaltmak için, acımı ve yasımı yaşamak için. Hasret duymak için aşkınızın uzakta olması gerekmez veya uzakta olan kişiye aşık olmanız gerekmez. İçinde hasret olan bir şarkı bestelemek, ama aşktan uzak tutmak zordur. Ondan dolayı sadece bir hasreti anlatan şarkı sayısı azdır. Şefkatle gelen bir hasreti nasıl anlatırsınız?; “A bir aşk şarkısı, bak içinde hasret var, acı var!” derler! Be kardeşim içinde acı olan her şey aşkla mı ilgilidir? Ha hasretle ilgilidir, ama hasretin her zaman aşk ile ilgisi yoktur.



Birilerini kaybettiğim zaman veya kaybetme korkusu beni sarınca da hasret şarkıları dinlerim. "Bakalım o kadar zor olacak mı?" der, hayal etmek ve kimbilir belki de gelecek olan yıkımın boyutlarını anlamak isterim.





İnsan kaybetmekten de korkar! Bu korku da sadece aşkla ilgili değildir. Çocuklarını veya şefkatle sevdiğin insanları kaybetmekten korkarsın. Ölmelerinden veya fiziksel olarak kaybolmalarından da korkarsın, ama durduk yerde kaybetmekten de korkarsın. Ya da uzaklara gitmelerinden korkarsın.



Senden uzaklaşacaklarından için değil, zamansız gidebileceklerinden, yalnız kalabileceklerinden korkarsın veya etraflarında bir sürü insan olsa da, hem güvenebilecekleri ve hem de bu güveni hak edecek birisi olmamasından korkarsın. Belki güvenecekleri birisi olabilir, ama ya o kişi o güveni hak etmiyorsa? Bunun farkında olmamalarından korkarsın.



Bir insanın veya bir grup insanın, senin için önemli olmasından korkarsın. Korkuya rağmen devam edersin. Korkuyla yaşanmaz çünkü. Yanlış şeyler yapmaktan korkulmalıdır, ama sevmekten korkulmamalıdır!



Hayattaki her şeyi aşk acısı sanan aptallar, hasreti veya kaybetme korkusunu da sadece aşkla ilgili sanırlar. Aşktan başka duygu tanımamışlardır. Aslında başka duyguları tanımamış oldukları için, aşkı da tanımamaktadırlar! Gördüğü cam veya elmas parçasını, inci sanan birisi inciyi ne kadar tanıyordur?





Bilmezler; Aşk yokken de sevmek, hasret ve esirgemek vardı! Bu üçü aşk yokken de var olurlar. Zaten hayatı devam ettiren, bu üçüdür!



Ama sevmek, hasret ve esirgemek yoksa, aşk 1 haftalık bir ömrü olan renkli bir kelebektir!
-----------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder