26 Aralık 2015 Cumartesi

AŞK ÜZERİNE İDDİALI SÖZLER


Hayatta kalmak her aşkın lazımı değildir; kimi aşklar ruhunuza karışıp kaybolur ve hayatınızın aşkını beslerler.

Aşık olmaktan kolay ne var? Ben daha ilkokulda iken aşık olmaya başlamıştım, ama “ilişki” derseniz, öğrenmeye hâlâ devam ediyorum.

Aşk, ilişkileri başlatan bir şey olabilir, ama ilişkinin devam etmesi için anlayış, nezaket, şeker, ekmek, tuz vs gibi şeylere de ihtiyaç var.

Bir aşk hikâyesini ardınızda bırakmaya hazır olduğunuz hâlde, onu bir türlü bırakamıyorsanız, aşkınıza yüksek dozda şefkat karışmıştır. Muhatabınızın size ihtiyaç duyduğu bilgisi veya hissine sahipsinizdir.

Bir erkeğin bir kadına sunabileceği en büyük hediyenin aşk olmadığını kızlarımıza çok erken yaşlarda öğretmeliyiz. Zira bunu sonradan öğrenmek hem zor, hem de masraflı olabiliyor.

Kadınlar, aşksız , ama şefkat dolu olan bir sevgiyle mutlu olabilirler, ama şefkatsiz bir aşkla mutlu olamazlar, kanısındayım.

Aşk, engelleri kaldırmaz, onları yok gösterir. Bir tür geçici körlüktür. Dolayısıyla yanınızda gözü açık arkadaşlarınız olsun.

“Aşkın mesafelerle ilgisi yoktur” diyenlere söylüyorum: Bir gün çoluk-çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsunuz herhalde.

Modern dünyanın sorunları içi boş aşk mesajlarıyla çözülecek gibi değil. Bu tür mesajlar size gelir ve çevre sağlayabilir, ama 3. Dünya savaşını engellemek için yeterli olmaz.

Aşk;  nezaket, sadakat gibi kavramları bünyesinde mutlaka barındıran bir şey değildir; fakat böyle olduğu hissi, her görüşten medyatik romantikler tarafından takipçilerine afyon gibi verilmektedir.

Aşk gibi yürek hoplatan kavramları fazlaca ele almaktan kaçınıyorum, çünkü yürek hoplamaya başlayınca akıl da yerinden hoplar.

Aşk aklın devreden çıkmasıdır. Sorumluluklardan azat olduğunuz hissine kapılmaktır. Zor olan aşık olmak değildir; zor olan aklı başında sevmektir.

Aşk içi boş bir pakettir; Sen onu, daha önce edinmiş olduğun karakterle doldurursun.

Aşk “neden benim yanımda değil de, başkasının yanında mutlu?” der; şefkat ise “yanında mutlu olduğu birisi var, ne güzel” der.

Aşka çok yüz verirsen, birden çok muhatap arar. Aşk sadık değildir, sen sadık kalırsın.

Aşık olduğun kadının sensiz mutlu olacağını bildiğin hâlde seninle olmaya ikna ediyorsan, aşkın hayat değil, musallattır.

Birisiyle yaşamak için, sonu olmayan ve mutsuz bir hayatı göze alıyorsanız, yaşadığınız duygu aşk değil, şefkattir. Gidin bir çocuğu evlat edinin daha iyi.

İlk aşık olduğumda, onsuz ölürüm sandım. İkincisinde de öyle, üçüncüsünde de öyle. Zamanla anladım ki kendisi için ölmeye değer, çok daha önemli şeyler varmış.

Kimi insanları başka türlü severiz; onlara aşık olmaya kıyamayız. 
-----------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder