16 Temmuz 2011 Cumartesi

CANINA YANAYIM… HAYATIN YARISI BEKLEMEKMİŞ!




Bir zamanlar kendisine “Derviş Amca” diye hitap ettiğim bir patronum vardı. Allah ömrünü uzun etsin; ondan Sivaslılara ait bulunan güzel bir söz öğrenmiştim: “Düğüne davet ederlerse gitmeyelim; davet etmezlerse küselim!” bu söz, her hâlükarda sizi zor durumda bırakmaya niyetli veya böyle bir niyetleri bu olmasa bile, zihinleri nedense bu şekilde çalışan insanların davranış biçimlerini anlatır.

Bu tür insanlar, ne yaparsanız yapın; size darılacaklardır. Peki siz ne yaparsınız? Onları düğüne davet edersiniz. Çünkü sizin davetinize uymadıkları zaman, siz kolektif bilince göre davranmış olduğunuz için içiniz rahat eder ve bir bakıma sorumluluktan kurtulmuş olursunuz. Çünkü onları düğüne davet etmezseniz, zamanı geriye alamaz, olmuş-bitmiş bir düğünü yeniden yapamazsınız ve onları bir daha davet etme şansınız da olmaz. Kısacası bu kaybı telafi etmenin bir yolu bulunamaz. Ama siz onları düğüne davet ederseniz ve onlar sizin davetinize icabet etmezlerse, bir şekilde; zamanla hataların anlayabilirler ve sizin hoşgörülü yaklaşımınızla ilişkinizi onarma ihtimaliniz olur.

Hayatta karşınıza böyle ilginç seçenekler çıkar. Önünüzde iki tercih vardır ve ikisi de sancılıdır. Siz tedavi edilebilecek olan sancıyı ve telafisi mümkün bulunan kaybı tercih edersiniz. Muhatabınız veya muhataplarınız, size darılırlar. Diğer seçeneği tercih etmiş olmanız hâlinde daha çok darılacaklarını da bilmezler. Çünkü ya takvim yaşları, ya akıl yaşları ya da gönül yaşları küçüktür. Ve insan gariptir… özellikle önemsediği kişiye alınmayı sever…

Ardından da muhatabınızın veya muhataplarınızın, aslında sizin telafi edilebileceğini mümkün görmüş bulunduğunuz ve en az acı verecek olan seçeneği tercih etmiş olduğunuzu anlamaları için beklersiniz…

Beklersiniz…. Beklersiniz… Beklersiniz…

Canına yanayım… Hayatın yarısı beklemekmiş!
-----------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------

2 yorum:

  1. Savaş Bey,

    http://www.savassenel.blogspot.com/

    "Çevirdiği kitaplar ve çalışmalarıyla ilgili internet linkleri:"

    başlığındaki linkler çalışmıyor.

    YanıtlaSil
  2. Ya Savaş Hoca,

    Sen misin hayatını okuyarak geçiren.Ortalama bir insanın kat ve kat fazlası kitap okuyan düşünüp düşünüp de yazan çağının en az 15-20 yıl önünde yaşayan ve düşünen.

    Halk pazarında abı hayat serbeti ve her derde deva organik fikirler satan.

    Tek başına toplumu ve insanları sırtlayıp 15-20 yıl öteye taşıyamayacağına göre beklemekten başka ne kalıyor ki geriye.

    Allah Kolaylık Versin

    Erdal ÇATAL

    YanıtlaSil