30 Mart 2016 Çarşamba

SOSYAL MEDYADA YAZMAK BUZDA YÜRÜMEKTİR!


Davranışları iyi olan birisinin niyetini okumaya çalışmam, ama sosyal medyada ters bir şey paylaşan birisinin niyetini pozitif yönde okumaya çalışırım. İnsanların büyük bir kısmı acele ederek, aslında kafasında olmayan bir şeyi yazıya dökmüş oluyor veya alıntı yaptığı yer konunun bir kısmını alıntılamış oluyor. Kişiyi ikaz etmek lazım. Hemen alıp-paylaşmak, ters yorumlar yazmamak lazım.

Bir insan adına ileti paylaşılıyor. Sonra başkaları da paylaşıyor. Sözü geçen şahıs o iletiyi paylaşacak kafa yapısında olsa bile, eğer onun adına bir yalansa, sorumlu olursunuz. 3 elma çalmış birisini "4 elma çaldı" diye dava ederseniz, iftira olur. 3 elma çaldıysa 3 elmadır. 4. elmayı uyduramazsın.

Sevmediğin veya bir şeylerini onaylamadığın kişi adına asılsız ileti paylaşırsan, sorumluluğun azalmaz. Söz gelimi onları "ahlaksız" diye nitelerken, sen de ahlaksız olmaya başlarsın. İnsanlar, yan yana akan dereler gibi, dikkat etmezlerse birbirlerine karışır, birbirlerine benzerler.



Alemciyle çay içerim, sohbet ederim, ama onun kalbini kazanmak için onunla birlikte aleme gitmem. Yoksa ona benzerim.

Suça erişim kolaylığı dünyada mesela hapishanelerde yer olmamasından dolayı nispeten hafif suçlarda hapis cezası getirmeyebilir. Lakin öbür tarafı bilemem.

Alıntı yapmak sizi sorumlu kılar. Yani "ben sadece alıntı yaptım" diyemezsiniz. Yaptığınız alıntıları veya başkalarına ait olup da sizin de paylaştığınız iletilerin sıhhatini-sağlamlık derecesini kontrol edin. Sorumlusunuz. Paylaşmanın kolay bir işlem olması, sorumluluğu azaltmaz, aksine başınızı özellikle manevi anlamda büyük belaya sokar. Unutmayın muhasebeci için de para çalmak nispeten kolaydır, fakat bu durum para çalarsa, ceza almasını engellemez.

Sosyal medya, hatalarınızı da sevaplarınızı da çoğaltan bir teksir, bir fotokopi makinesidir. İki tarafı keskin bir bıçaktır. Burda yazmak bıçak sırtında yürümektir. Paylaştığınız bir ileti duruma göre yüzlerce, binlerce, on binlerce insanın dimağında iz bırakıyor. Bunun sonuçları var ve sorumluyuz.
------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Videosu
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder