27 Mart 2016 Pazar

SOSYAL MEDYA NOTLARIMDAN ... 0004



Medyadan en son aldığım bilgilere göre Taksim katliamından IŞİD sorumlu. Lâkin IŞİD terörü revaç bulmadı. Aynı davranış kalıbı, aynı zulmet, aynı ızdırap. Lâkin bakıyorum sosyal medyaya içeriği aynı, fakat markası farklı diye IŞİD'i protesto etmekte tereddüt edenler var ya da bana öyle geliyor. Dilerim bana öyle gelmiştir. Yoksa bu ahlaki ve ilkesel anlamda iflasın dışa vurumudur, pespayeliktir, rezilliktir.

"Katliamda İsrailliler öldü" diye sevinenler var. Kendi ülkesindeki bir katliamdan böylesi bir sevinci çıkarabilen kişileri, "yeşildir, içinden vitamin çıkar" diye ikna edip merada otlatmaya götürebilirsin.

Bir lokantacı bana "burada herkes misafirimizdir, kapıdan girene yan gözle bakılmasına izin vermeyiz" hocam demişti. Şu lokantacının bakış açısını, biz de bu ülkede dolaşan her turiste, misafire karşı beslemek zorundayız.


IŞİD, samimi Müslümanların ulaşamadığı, onarmakta geç kaldığı, batıdan, doğudan hüzünlü, parçalanmış, kalpleri kırık ve öfkeli insanlara sanal bir idealizm hediye eden bir yapıdır. Bu insanlar, paramparça olmuş hayatlarını güya terörizmle onaracaklar. Eyvah eyvah.

Evinize sızan kanalizasyon suyuna "Müslüman mahallesinden geliyor" diye tahammül eder misiniz? Teröristlerin de sahip olduklarını iddia ettikleri aidiyetleri önemli değildir. Terör, pisliktir. necistir. Önce onu hemen temizlersin, sonra da onu oluşturan kaynakları ıslah edersin.

"Bir zamanlar diriydi" diye cenazeyi yanında gezdiremezsin. Bazı insanlar, ruhen yaşayan ölüye dönmüşler besbelli. İnsanî ve ahlakî sınavlarda virajı alamadılar, döküldüler. Gerçek bu.

Fakirler, güvercinlere simit atarlar; ben lahmacun atmayı tercih ederim.

Sinirlendiği kişiyi sözle ikaz eden, fakirdir. Zengin adam, direk tekme-tokat girer.

Otobüste yaşlıya yer veren fakirlerdir. Zengin, yaşlı kişiyi otobüsten indirir. Onu eve taksiyle gönderir.

"Onlar bizden değil" diye insanları programladığın zaman, artık onlardan olmayan hiç kimseyi dinlemezler. "tamam, bunlar bizden değiller, lâkin hiç mi doğru söylemezler? Bir bakayım" diyecek bilişsel idrak düzeyi de yoksa, sen elli tane delil getirsen aldırmazlar. "Mahalle yanıyor" desen gülüp-geçerler. Asıl senden olmayanları dinleyeceksin. "Ne derlerse kabul edeceksin" demiyorum. Fakat dinleyeceksin, tartacaksın. İstisnasız her konuda doğrunun sende olduğunu düşünmek felaket bir yanlış.

Öğretmenler, insanların cehaletini gidererek ekmek yerler. Fakat insanların cahil kalmalarını sağlayarak ekmek yemek... İşte bunlar ahirette ne yaparlar bilmem.


Bazı hocalara cinsel konularda konuşmayı yasaklayın arkadaş. Bunlar konuyu ele almıyor, mıncıklayıp, murdar ediyorlar. Çoluk-çocuk, Noel Baba yüzünden değil, bunlar yüzünden yoldan çıkacak.


Bir hocanın cinsel mevzulardaki konuşmalarını, içinde hiç bir yanlış şey olmasa bile, halka açık yayınlamak pedagojiye, psikolojiye, İslam adabına uygun değil. Adam veya kadın o konuşmayı yetişkinlerin olduğu bir yerde yapmış. Sen kalkıp Youtube'a koyuyorsun.

------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Videosu
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder