27 Mart 2016 Pazar

SOSYAL MEDYA NOTLARIMDAN SEÇMELER 0004




Sahte ilaç yapanları ortaya çıkarmayı takdir ediyoruz. Manevî veya düşünsel hayatımız konusunda sağlıksız reçeteler veren hocaları da ayıplarım arkadaş.

Ben en çok "siyasetten anlamam, siyasetle ilgilenmem" diyen insanların seçim zamanları adres göstermelerine bayılıyorum! Yahu kardeşim, senin gösterdiğin adres doğru olsa bile nasıl güvenelim?


Eşinizin kıymetini bilin. Kendisi için o kadar seçeneği reddettiğiniz-vaz geçtiğiniz birisine zaten sahip olduğu değerden başka, ayrıca değer atfetmeniz lazım.


Hayatta her tekrar sıkıcı değildir. Meselâ her akşam aynı kadının size kapıyı açması.


Evlilik aşkı öldürmez, evliliğe bakış tarzı aşkı öldürür.


Ben evli olmayı seviyorum. Meselâ akşamları beni seven birisinin bana çay yapması güzel.


En çok sevdiklerimizden çalarız. Aileme ayırmam gereken zamandan çalmasam bunca şeyi nasıl yazayım?


Evli erkekler farklıdır. Çünkü hayatlarında yıllardır onları yontmuş olan bir kadın vardır. 


Kadın yuvayla ilgili olarak nerdeyse her işi yapar, erkeğe adam olmak kalır. Duruma bakılırsa, onda da zorlanıyoruz.


Annelerine kıymet verirsen, çocukları, çocuklarına kıymet verirsen, anneleri mutlu olur.


4 parti başkanı bir arada bomba patlayan yere gelip-taziye sunamıyor, olay mahalline birlikte karanfil bırakamıyor. Biz de "Paris'e geldiniz, bize niye gelmediniz?" diye Avrupa'ya hesap soruyoruz. Yahu kardeşim, at binicisine göre kişner.


Hayatta beni çocukça sevindiren şeylerden ikisi: Birincisi cebimde kalmış ve unutmuş olduğum parayı parasız zamanda bulmak. İkincisi de telefonun çalma listesinde olduğunu unutmuş olduğum güzel bir şarkıyı yeniden keşfetmek.


Benim yaşımda her kadında, onu sevmeye değer kılan en az iki şey görürsün veya gördüğünü zannedersin. Onun yanındaki veya müstakbel yoldaşının da bunları keşfetmiş olduğunu - keşfedeceğini umarsın.


The Score adlı filmde Robert De Niro'nun canlandırdığı Nick Wells adlı karakterin Edward Norton'un canlandırdığı Jack Teller adlı karaktere önerisi: "Hırs, hırsızı bitirir. Büyük çalma peşindesin. kolay yakalanırsın, hoş görmezler ve hayatın biter."


Okumaz, araştırmaz, Osmanlı "evladıdır", ama Fatih Sultan Mehmet'in kaç tane yabancı dil bildiğinden haberi yoktur ve "gavurca" diye yabancı dil öğrenmez vs., lâkin "vatanseverlik" deyince orda dur! Bunlardan vatanseveri yoktur. Bunlar vatanı sevmesinler kardeşim, yanlış sever, severken incitir-hırpalar, sefil ederler!


Bizler, sevgilerin de sağlıksız, hastalıklı ve sapkın olabileceklerini anlamalıyız. İnsanın sevgisini ifade tarzı, doğduğu andan itibaren gönlünde ve zihninde inşa olmuş bulunan sevgi haritasına göre şekillenir. Bu harita sağlıksız ise, sevgisini gösterme tarzı da sağlıksız olur.


Karısını döven adam da karısını seviyor olabilir Şaka yapmıyorum. Sevgi haritası sevdiklerini kıskanmak, incitmek üzere şekillenmiştir ve o da öyle seviyor.


Hayatında şiir, sinema, roman, hikâye, fikir insanları yoksa, insan ölümüne sever. Sevgisi hayatı beslemez. Sevdiğini kanıtlamak için incitmek, incinmek, ölmek, öldürmek zorundadır. Gider, sevgisini kanıtlaması için, ondan incitmesini, incinmesini talep edenlere tutulur. Aklı, gönlü başka türlü sevmeye yetmez.

"Ya benimsin ya kara toprağın" diyor. Niye la? Allah bir sürü seçenek vermiş, sen kimsin de, Allah'ın verdiği onca seçeneği sınırlıyorsun- daraltıyorsun şuursuz?


Suçlular, bütün mevzuatı değilse de, kendi icraatlarıyla ilgili mevzuatı iyi bilirler. Meselâ bir kapkaççı niye çantayı kapıp-kaçar? Çünkü mağduru bir adım zorla yürütse, suçuna adam kaçırma da eklenir. Mağdurun çantasını almak için, onu tehdit etse, suçuna gasp da eklenir. Mağduru itip-kaksa suçuna darp da eklenir. Bu sebeplerden dolayı, kapkaççı çantayı kapar ve kaçar. Yani uluslararası "ince" işlerin içinde olan birisi, bu zamanda ABD'ye gezmeye gitmez.



Suç filmlerini çok seyrederim. Şiddet, kan görmek için değil elbette. Bu tür filmlerde insan ilişkileri, ihtirasları, zaafları, kırılma noktaları vs. gibi şeyler ister-istemez ele alınır. Şiddete dahil olmayan, otorite tarafından subjektif bir şekilde suçlu ilan edilmiş İdealist dava insanları hariç, para, ikbal, şöhret, itibar vs. için suça bulaşmış kişilerden zor zamanda birbirini ele vermeyen nadirdir. Ceza indirimi vs. gibi vaatler bunda etkilidir. Benim dizi filmlerden-belgesellerden edindiğim fikir bu.

------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Videosu
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder