5 Eylül 2013 Perşembe

Gerçekten "Para Babası" olmak



Cep telefonumun hâlâ bilmediğim özellikleri var. Dokunmatik olduğu için konuşma sırasında kulağım ekrana dokununca, mod değiştiriyor ve meselâ konuşmayı beklemeye alıyor. Bir sürü özelliğini öğrenmek zorunda kaldım, çünkü söz gelimi bir gün bakıyorum, bana saatler boyu hiç kimse telefon etmiyor veya mesaj atmıyor. Meğerse bir yerine dokunmuşum ve telefon "uçak moduna" geçmiş. Yani bakınca açık görünüyor, ama aslında aramalara kapalı durumda. 

Lise son sınıf öğrencisiyken tanışmış olduğum bilgisayardan, daha sonra bir 10 yıl uzak kaldıktan sonra yeniden buluştum ve aşağı yukarı 20 yıldır bilgisayar ve bir o kadar zamandır da internet kullanıcısıyım. Öğrenmem ve başa çıkmam gereken teknik zorluklar sayısız. Bir keresinde "save" etme alışkanlığını daha tam edinemediğim için, büyük bir dokümanım silinip-gitmişti.  

Bu vermiş olduğum basit örnekler, sahip olunan şeyleri, anlama, kullanma ve yönetmekle ilgili. Yani hayatınıza dâhil olan her yeni mülkiyet, kendisini anlamanızı gerektiriyor. Güzellik, gençlik, ilişkiler vs. de buna dâhil. Dolayısıyla çok şeye sahip kişilere biraz da üzülürüm, çünkü çok şeye sahip olmak, çok ciddî bir mesai ister. Sahip olduğunuz mülkiyetleri iyi anlamanız, iyi kullanmanız ve iyi yönetmeniz gerekir. 

Aynı şekilde, para da öyle. Erkeklerin, biyolojik olarak baba olma özellikleri olsa da, gerçekten baba olmayı çocuk doğduktan sonra öğrendikleri söylenir. Doğan çocuğun biyolojik babası, sağlam bir aile yapısı içinde büyüdüyse zaten iyi örnekler görmüştür ve bir yandan da herkes, çocuğun babasına gerçekten baba olması için yardımcı olur. 

Para babalığı da öyledir. Para, herhangi bir şekilde insanı bulabilir. Yani aileden gelebilir, bir dalgaya tutunmuşsunuzdur ve dalga sizi yukarı çıkarıp, bir servete kavuşturabilir. Elinizde bulunan arsalar değer kazanmıştır vs. Yani bir alanda bilgili olmanız yeterli olabilir. 

Ama konu gerçekten para babası olmak ise, işte orda durun! Bu o kadar kolay değil. Çünkü ülkemizde bir kaç kuşaktan beri zengin olan insanların sayısı fazla değil. Dolayısıyla, "babalık yapıyorum" diye çocuklarını tokatlayan erkekler gördüğümüz gibi, "para babası" olmayı henüz öğrenemediği için, paradan ve sahip olduğu mülkiyetlerden sürekli tokat yiyen erkekler görüyoruz. 

Para sahiplerini, gerçekten para babası hâline getirmek mümkün. Bu nasıl olabilir? Bu derin mevzu. Bunu başaran mekanizmalar var. Bunları bir başka zaman konuşuruz!
-------


Bu yazıya eşlik eden melodiler: Dire Strait "Ride Across the River"
----------------------
-------------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder