1 Ağustos 2011 Pazartesi

HER ZAMAN, SINIRIN ÖTESİNDE IŞILDAYAN VE ÇEKİCİ GÖRÜNEN EN AZ BİR ŞEY VARDIR!



Kendimize çizdiğimiz veya zaten çizilmiş bulunan bir sınırın ötesinde, sınırın bu yanında olmayan ve uzakta ışıldayan bir şeyler her zaman bulunur!
Bazı zaman kendinizi kandırmak ister ve: “Sınırın ötesine geçerim; baktım olmadı yeniden geriye dönerim!” dersiniz. Ama bunu yaptığınız zaman hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını bilmelisiniz.
Çünkü sınırın ötesine geçtiğiniz zaman, bu taraftaki şeyleri o tarafa taşıyamazsınız; oradaki şey veya şeyler de zaten buraya gelmez. Zaten bu iki grup bir arada da durmazlar! Oradakinin aslında hiç kimseye mutluluk vermediğini anladığınız zaman da, artık bu yana, yani eski yerinize veya eski günlere dönemezsiniz!

Hayatta bazı şeylerden dönmek, bir lokantaya gidip-mekânı beğenmediğinizi anladığınız zaman oradan çıkmak kadar kolay olmaz. Sözgelimi, bir insanın ayağına basıp sonra da ondan özür dileyip kendinizi affettirmeniz mümkündür; ama bazı duygularına ve yersiz bir şekilde “basıp” sonra da kendinizi affettirmek veya affedilseniz de eskisi gibi olmak her zaman mümkün değildir.

Her zaman bir tercih yapsam ve kendime bir sınır çizsem veya zaten çizilmiş olan bir sınırı kabul etsem, sınırın ötesinde kalan; bu yanda olmayan; ışıldayan ve çekici görünen bir şey olur!

O şey, oradan bana sürekli olarak bakar ve el sallar! Durmadan benim dikkatimi çekmeye çalışır. Bir süre gözlerim ona takılır; sonra görmemeye başlarım. Çünkü sınırı geçip de geri dönemediğim zamanlar olmuştur ve gerekli ders alınmıştır…
Hesap bellidir: Bir kez gidip de her zaman pişman olacağımı bildiğim bir yeri, ara sıra sıkıcı gelse de, genel anlamda bulunmaktan mutluluk duyduğum bir yere tercih edemem.

Evet, sınırın ötesinde kalmış olan şeyin kendisine ait-zatî bir kıymeti vardır, ama o kıymetin muhatabı ben değilimdir!

Sınırları olan hayatlar, çerçevelenmiş güzel tablolara benzerler! Tercih etmemem gereken, ama bir yandan da tercih edebileceğim seçenekler olması, bana insan olduğumu hatırlatırlar! Yapabileceğim, ama yapmamam gerektiğini bildiğim şeyler, kullanabileceğim bir iradem olduğunu bana bildirirler!

Ne yapacaksınız? İnsanız. Seçeneklerimiz var; doğrularımız var. Orada duran ve birer seçenek olan şeylerin, mutlaka birer hak olmadıklarını bilmek görevindeyiz.

-----------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------

1 yorum:

  1. Hep merak ediyorum.
    Bilgi çağında insan bir çok şeyi biliyor ve bir çok hatayı yaşamın içinde görerek tecrübe ediyor da neden sınırlar bu kadar ihlal ediliyor.

    Değerler mi eksik ? Yoksa kaybedilecek şeyler mi yok ? İnsanın davranışlarının nedenini bilmesi ve kararlı olması bunun için mi bu kadar değerli?

    Kesin olan bir şey varki bilmek yetmiyor...

    Işıl

    YanıtlaSil