25 Kasım 2015 Çarşamba

AŞKI DA YORDUNUZ, İLİŞKİLERİ DE


Güya  “Aşk ehli” misiniz, nesiniz? Yeter artık! Aşkı çok sömürdünüz, aşk üzerinden çok ekmek yediniz.

Ama gençlere aşkın, ilişkilerin gerçek doğasını öğretemediniz, öğretmeye niyetiniz de yok, hiç olmadı!

Gençler, hayal kırıklıkları içindeler. Aşkın kendi onuru olmadığını, aşkı onurlandıran kişinin aşkı taşıyan kişi olduğunu, sizin yüzünüzden, bilemediler.

Aşkı gerçekte olduğundan daha fazla büyüttünüz, şişirdiniz. Daha kendisini bulamadan aşk hülyasına dalan gençler, gerçek bir ilişkinin nasıl yürüdüğünü bilemez bir duruma ve aşk masallarıyla manipüle edilmeye hazır bir hâle geldiler. Yazık ettiniz. Yazıklar ettiniz.

Hülyalı yazılar yazdınız ve genç kadınları olmadık hülyalara sürüklediniz. Okurlarınız, o hülyalı yazıları yazan sizlerin de, meselâ geceleri horladığınızı, sizin arkanızda da sizi işleyen çilekeş bir kadının olduğunu göremediler.

Hele İlahi aşk mesajlarını aşk-ı mecazî ile ortaya karışık bir şekilde verişiniz, yeni yetme dindarları hepten romantizmin pençesine attı. İnançları için yapmaya cesaret edemedikleri düzeyde zor şeyleri, aşkın hatırına yapmaya başladılar.

Kadınlar, davaları-fikriyatları için bir fiske yemekten çekinirken, adam olmayacak düzeyde sorunlu erkeklerle evlenmeyi, aşk için ömür boyu sefil olmayı göze alır oldular.

Güya erotizmden uzak kaldınız, ama insanları, onları erotizme itebilecek en güçlü duygulardan birisi olan aşka meftun ve esir ettiniz. Bu zavallıların efendileri, ilkeleri değil, ne idüğü belirsiz aşkları oldu.

Aşkın bir gün illa vuslatı isteyeceğini, sınırları aşma eğiliminde olduğunu anlatmadınız, aşkın buğusuna esir ettiğiniz genç kızlara sonradan “aman yapma” diye ahlak mesajları verdiniz. Aslında azmettiren sizlerdiniz.

Kadının ilişkilerine olan sıra dışı adanmışlığını sağlıklı yönde terbiye etmeye teşvik etmediniz, onları hülyalara ittiniz. Yanlış insanlara adanan ve gizlice acı çeken bu kadınlara verdiğiniz şey de, ancak sabır tavsiyeleri oldu. Yazık ettiniz.

Seyirciye, sadece seyirciye oynadınız. Gösteri dünyasından ekmek yediğiniz için, riske girmek de istemediniz. Seyirci ne isterse onu verdiniz. 

“Onu alma, beni al” imajına esir gençler ürettiniz.

Güya aşkı yücelttiniz, ama aşkın ve siz düzeniniz bozulmasın diye dile getirmeseniz de, onun kardeşi olan tutkunun protokolleri-değerleri oturmamış insanlara neler yaptırabileceğini söylemediniz.

"İnsan celladına bile aşık olmalı" dediniz, kadınları aşık oldukları erkeklerin kölesi olmaya teşvik ettiniz. 

“Alan razı, satan razı” dediniz. “Allah razı mı?” demediniz.

Safsanız, Allah kurtarsın, ama bunları dünyalık için yaptıysanız, Allah müstahakınızı versin.
 -------------------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Videosu
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------