2 Ağustos 2015 Pazar

Facebook Sayfalarımdan Seçmeler.


"Ayrımcılık yapmayayım" derken:

Bendeniz ayakkabılarının bağı çözülmüş birisini görürsem ikaz ederim. Çünkü üzerine basıp-düşme tehlikesi var. Deneyimlerinden anladığım kadarıyla bedenimiz o türlü bir düşüşe karşı kendisini korumaya yönelik bir reflekse de sahip değil. Derken yine böyle, birisinin ayakkabı bağlarının çözülmüş olduğunu gördüm. Söz konusu kişi, biraz da garip davranıyordu. Duraksadım, ama kendi kendime "ayrım yapma, o da düşse canı yanacak" dedim ve muhatabımı ikaz ettim. Derken bana döndü: "manyak mısın, sana ne benim ayakkabımdan, sorduk mu?" diye bağırmaya başladı. Ben yüzümde bir gülümseme ile uzaklaştım: Velhasıl, iyi bir insan olmaya, ayrım yapmamaya çalışmak zor.

Danışma


"Hocam, kariyerim konusunda kendime yatırım yapacağım, kurslara gitmeyi düşünüyorum, nasıl bir yol izlemeliyim? Lâkin danışma konusunda bütçe ayırmadım. Vaktinizi alırım, ama para veremem" mealinde e-mail yazıyor. Bu nedir yani? "Sen çok saf, çok naif bir adama benziyorsun" demenin başka bir yolu mu bilemedim. :) :) 

Bir büyüğüme danışmaya gitmiştim. Ona az sayıda basılan özel bir kitap götürdüm, hediye olarak sundum. O kitap, bana ayırdığı vaktin bedeli olamazdı. Fakat ciddiyetimi ve şükranımı gösteriyordu.

Şunu unutmayınız: Kendisine bir konuda danışmak istediğiniz kişiye paranız yoksa bile, mutlaka küçük de olsa bir hediye ile gidin. Bu öncelikle sizin için iyidir. Çünkü insan, küçük de olsa bedel ödemediği bilgiyi tam olarak dikkate almaz, benimseyemez.
----------------------
-------------------------

SAVAŞ ŞENEL KİTAPLARI

AZ ACILI VE KALICI İNGİLİZCE-YABANCI DİL ÖĞRENMEK İÇİN PÜF NOKTALARI
Kitabın Tanıtım Yazısı
Kitabın Facebook sayfası
Kitabı buradan satın alabilirsiniz: Kitapyurdu.com

(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)

ÇAY SAATİ İÇİN HAFİF YAZILAR


(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)




(Kitabı İmzalı Edinmek İsterseniz Bize Yazınız: savassenel@gmail.com)
-------------------